• Från 49kr/mån (i 4 månader)
 • Inga bindningstider
 • 40GB extrasurf ingår
 • Höj och sänk din surfpott precis när du vill!

Senast uppdaterad: 24 juni, 2020

Om Penny

En ny mobiloperatör på den svenska marknaden, men är dom något bra?

Penny mobil – det flexibla abonnemanget

Penny mobilabonnemang finns i fyra versioner där det som skiljer är hur mycket surf som ingår. Du kan när som helst ändra ditt mobilabonnemang så börja med så mycket surf som du tror att du klarar dig med och ändra sedan upp eller ner efter hand. Surfpotten sparas (upp till 3 gånger din surfpott kan sparas) och just nu ingår 40 GB extra surf när du tecknar ditt abonnemang. Så vi skulle rekommendera att börja på ett abonnemang med låg surf för att sedan stegvis byta till en större pott när den extra surfpotten är förbrukad.

Penny surfpott

Det billigaste och minsta abonnemanget börjar på 3 GB och därefter följer 8 GB, 15 GB och 40 GB.

Ringa och SMSa med Penny

I alla abonnemangsformer hos Penny ingår fria samtal och fria SMS. Vill du ringa utlandssamtal eller betalsamtal/betal-SMS använder du Pennypotten som du kan läsa mer om längre fram i vår recension.

Så betalar du ditt Penny-abonnemang

Istället för fakturor som du riskerar att glömma att betala så betalar du ditt Penny-abonnemang med ett betalkort (VISA eller MasterCard). Pengarna dras automatiskt och du riskerar inte att få någon påminnelseavgift. Penny gör ingen kreditkoll som många andra operatörer gör när du tecknar ett abonnemang.

Penny-potten för utlandssamtal och betalsamtal

Kostnader som är utöver ditt abonnemangsavgift som till exempel betalsamtal, samtal till utlandet eller surf utanför EU betalas med något som Penny kallar för ”Pennypotten”. Med hjälp av Pennys egna app fyller och håller du enkelt själv koll på din Pennypott. Vi tycker detta verkar vara en bra lösning som motverkar att du får en otrevlig överraskning efter utlandsresan – du betalar in potten i förväg och när den är slut kan du helt enkelt inte göra av med mer pengar.

Surfpott – Kan jag spara surfen hos Penny?

Ja! Penny har ganska generösa surfpottsregler, du kan spara upp till 3 gånger din surfpott obegränsad tid. Om du har fått 40 GB extra surfpott när du tecknat ditt abonnemang kan du spara denna upp till 6 månader.

Kan jag ringa och surfa utomlands med Penny?

Ja! Inom EU är surfen gratis och ingår i din vanliga surfpott. Är du utanför EU eller om du vill ringa när du är utomlands använder du din Pennypott.

Penny Play ingår i ett år

Som grädde på moset så ingår just nu Penny Play gratis i ett helt år för alla mobilabonnemangskunder, ordinarie pris är 69 kr/mån. I Penny Play kan du streama både filmer och tv-serier i upp till 4K-upplösning och på två enheter samtidigt. Titta direkt i Pennyappen eller streama ut på en TV via Chromecast, Apple TV eller Samsung Smart TV. Utbudet hos Penny Play utökas ständigt, ett litet urval av utbudet just nu (juni 2020) är filmerna Midsommar, En man som heter Ove, Deepwater Horizon och TV-serierna Vikings, The Handmaid’s Tale och många fler.

Bra att veta om Penny
 • Penny använder sig av Tele2s mobilnät
  (läs mer om täckning här)
 • Möjlighet att spara data?

  Spara din oanvända surf upp till 3 gånger din surfpott hur länge du vill. Extrasurfen på 40 GB kan du spara i upp till 6 månader.

  Eventuella fakturaavgifter

  Bindningstider

  Ingen bindningstid

  Support/helpdesk

  Svarar på meddelanden Vardagar 09.00 - 18.00

  Penny mobilabonnemang

  Penny har inte specialerbjudanden för studenter eller pensionärer men håller ett lågt pris på alla abonnemang. De tåls verkligen av jämföras, se Pennys olika abonnemang nedan.

  Penny 3GB
  3 GB surf
  Fria samtal
  Fria SMS/MMS
  49 kr/mån 99 kr/mån
  Penny 8GB
  8 GB surf
  Fria samtal
  Fria SMS/MMS
  69 kr/mån 149 kr/mån
  Penny 15GB
  15 GB surf
  Fria samtal
  Fria SMS/MMS
  99 kr/mån 199 kr/mån
  Penny 40GB
  40 GB surf
  Fria samtal
  Fria SMS/MMS
  139 kr/mån 289 kr/mån