Täckning

Generellt har man oavsett operatör bra täckning i Sverige men det finns vissa ställen där man behöver tänka efter en extra gång. Vart är täckningen viktigast för dig? Ska du kontrollera täckningen innan du väljer operatör kan det vara bra att kanske kolla täckningen på de platser du brukar uppehålla dig på samt fundera över vad som är viktigast för dig; att ha en snabb mobilsurf eller kanske en långsammare surfhastighet med bättre täckning för att ringa?

Jämför de olika mobilnäten/operatörerna

Samtliga mobiloperatörer har täckningskartor på sina webbplatser, de kan ibland vara lite svåra att tyda och lokala avvikelser i täckningen förekommer alltid, men det ger en uppskattning av hur täckningen ser ut runtom i Sverige.

Kontrollera täckningen just hos dig

Använd tjänster och ta hjälp av vänner och kollegor för att hitta en operatör med bra täckning hos just dig.

Ta hjälp av olika tjänster & vänner

Är täckningen runt din bostad det viktigaste? Fråga grannarna om de är nöjda med sina mobiloperatörer. Är det på jobbet som det är vikigast? Fråga dina kollegor. Kanske reser du mycket i ditt jobb? Gör en översiktskoll på de olika täckningskartorna som respektive operatörer tillhandahåller, det ger dig i alla fall en fingervisning om hur täckningen ser ut.

Förutom täckningskartorna finns det andra tjänster, till exempel Täckningskollen; här samarbetar vanliga användare och rapporterar in täckning. Besök www.tackningskollen.se

Lokala variationer

Täckningen kan variera stort på enskilda lokala områden, det kan till exempel vara skog, berg eller dalar som påverkar

2G, 3G eller 4G?